Kitiltják a pornót a Tumblrről

INTERNET
2018 december 04., 09:03
comments 224

December 17-én lép életbe a teljes tiltás, az eddig feltöltött meztelen, pornográf tartalmakat privát módra állítják. A bejelentés alig pár nappal azután érkezett, hogy az Apple Store kitiltotta a blogplatform appját az áruházból. A döntésről hétfőn értesítették a felhasználókat, eszerint december 17. után semmilyen felnőtt tartalom nem posztolható, se fotó, se gif, se videó. Nem látszódhat női mellbimbó, semmilyen genitáliák, és természetesen maga az aktus sem. Nemcsak valós felvételeket nem szabad posztolni, de a szexuális tartalmú rajzok, illusztrációk is ki lesznek tiltva a platformról - bár a csak magát a meztelenséget magából ábrázoló egyelőre megúszták. Nem követ el szabálytalanságot az sem, aki csak ír a szexről. A posztokat algoritmusok fogják figyelni, és azonnal törlik a tiltott tartalmat.

A felhasználók már siratják is a Tumblrt, sokan úgy vélik, a döntés a platform halálát fogja jelenteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.