Letartóztatták a szicíliai maffiavezért

2018 december 4., kedd 10:27
59

Luigi di Maio, Olaszország miniszterelnök-helyettese bejelentette, hogy őrizetbe vették a Cosa Nostra nemrégiben megválasztott fejét, Settimo Mineót és 45 további maffiatagot - írja a Guardian. A letartóztatásokat egy nagy maffiaellenes akció keretében hajtották végre.

A szícilia maffia korábbi főnöke (capo di capi - a főnökök főnöke), a rettegett Salvatore „Toto” Riina tavaly, a börtönben halt meg, ahol közel 25 évet ült több tucat gyilkosság megrendeléséért. Ő felelt Olaszország két leghíresebb vizsgálóbírója, a maffia ellen halálukig küzdő Giovanni Falcone és Paolo Borsellino kivégzéséért is.

„A letartóztatások (...) az állam egyik legnagyobb maffiaellenes akciójának részei. Toto Riina halála után Mineót választották az örökösévé. Többé nincs helye az ilyen söpredéknek Olaszországban” - írta Di Maio Instagramon. A letartóztatásokról kedd délután várhatók további információk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt