Letartóztatták a szicíliai maffiavezért

külföld
2018 december 04., 10:27
comments 59

Luigi di Maio, Olaszország miniszterelnök-helyettese bejelentette, hogy őrizetbe vették a Cosa Nostra nemrégiben megválasztott fejét, Settimo Mineót és 45 további maffiatagot - írja a Guardian. A letartóztatásokat egy nagy maffiaellenes akció keretében hajtották végre.

A szícilia maffia korábbi főnöke (capo di capi - a főnökök főnöke), a rettegett Salvatore „Toto” Riina tavaly, a börtönben halt meg, ahol közel 25 évet ült több tucat gyilkosság megrendeléséért. Ő felelt Olaszország két leghíresebb vizsgálóbírója, a maffia ellen halálukig küzdő Giovanni Falcone és Paolo Borsellino kivégzéséért is.

„A letartóztatások (...) az állam egyik legnagyobb maffiaellenes akciójának részei. Toto Riina halála után Mineót választották az örökösévé. Többé nincs helye az ilyen söpredéknek Olaszországban” - írta Di Maio Instagramon. A letartóztatásokról kedd délután várhatók további információk.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.