Mészáros Lőrinc összeolvadhat önmagával

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Jóváhagyták a Konzum Nyrt. és az Opus Nyrt. közgyűlései, hogy az előbbi beleolvadjon az utóbbiba. A Mészáros Lőrinchez köthető két cégéből így egy lesz, a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közgyűlési határozatok alapján az Opus változatlan társasági formában működik majd tovább.

Az Opus és a Konzum idén októberben jelentette be a két társaság fúzióját, amelynek tervezett zárása 2019. március 31. A megalakuló utódvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat, amelynek kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, az IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye) pedig a 30 milliárd forintot. 

A két cég valójában már eddig is szinte megkülönböztethetetlen volt egymástól, akvizícióik során rendre előfordult, hogy az egyik a másikba apportálta az éppen megszerzett vállalatot, amelyért a másik saját részvénnyel fizetett, így már eleve erős volt a kereszttulajdonlás. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.