Mészáros Lőrinc összeolvadhat önmagával

2018 december 4., kedd 10:19
66

Jóváhagyták a Konzum Nyrt. és az Opus Nyrt. közgyűlései, hogy az előbbi beleolvadjon az utóbbiba. A Mészáros Lőrinchez köthető két cégéből így egy lesz, a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közgyűlési határozatok alapján az Opus változatlan társasági formában működik majd tovább.

Az Opus és a Konzum idén októberben jelentette be a két társaság fúzióját, amelynek tervezett zárása 2019. március 31. A megalakuló utódvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat, amelynek kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, az IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye) pedig a 30 milliárd forintot.

A két cég valójában már eddig is szinte megkülönböztethetetlen volt egymástól, akvizícióik során rendre előfordult, hogy az egyik a másikba apportálta az éppen megszerzett vállalatot, amelyért a másik saját részvénnyel fizetett, így már eleve erős volt a kereszttulajdonlás. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt