Nagykövet: Orbán és Trump személyiségében sok a közös, de a találkozójuk nincs napirenden

Nincs napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet. 

David Cornstein szerint amerikai részről nyitás volt a kapcsolatukban, de most már a magyar féltől is gesztusokra lenne szükség. 

„Ez lehet egy védelmi megegyezés, együttműködés az ország energiafüggőségének csökkentésében vagy az ukrajnai helyzet megoldásában.” 

A Trump személyes jóbarátjaként ismert nagykövet azt mondta, majd akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak valamelyik kérdésben. Azt is hozzátette, hogy szerinte

Orbán és Trump személyiségében sok a közös.

Orbán Viktor a 2010-es újraválasztása óta egyszer sem folytatott kétoldalú tárgyalásokat amerikai elnökkel. Az RTL érdeklődött, hogy magyar részről kezdeményeztek-e találkozót a két vezető között, de konkrét választ nem kaptak. Havasi Bertalan válasz helyett azt nyilatkozta nekik, hogy „a magyar külpolitika számára Magyarország az első”.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.