Nagykövet: Orbán és Trump személyiségében sok a közös, de a találkozójuk nincs napirenden

POLITIKA
2018 december 04., 18:39
comments 153

Nincs napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet.

David Cornstein szerint amerikai részről nyitás volt a kapcsolatukban, de most már a magyar féltől is gesztusokra lenne szükség.

„Ez lehet egy védelmi megegyezés, együttműködés az ország energiafüggőségének csökkentésében vagy az ukrajnai helyzet megoldásában.”

A Trump személyes jóbarátjaként ismert nagykövet azt mondta, majd akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak valamelyik kérdésben. Azt is hozzátette, hogy szerinte

Orbán és Trump személyiségében sok a közös.

Orbán Viktor a 2010-es újraválasztása óta egyszer sem folytatott kétoldalú tárgyalásokat amerikai elnökkel. Az RTL érdeklődött, hogy magyar részről kezdeményeztek-e találkozót a két vezető között, de konkrét választ nem kaptak. Havasi Bertalan válasz helyett azt nyilatkozta nekik, hogy „a magyar külpolitika számára Magyarország az első”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.