Botrányba fullasztotta az ülést a román ellenzék az alsóházban

külföld
2018 december 05., 18:49
comments 106

Az AgerPres román hírügynökség nyomán a Mérce cikkez arról, hogy káoszba fulladt szerdán a román alsóház ülése, miután az ellenzéki képviselők megpróbálták leváltani a levezető elnököket, a kormányzó szocdemek pártelnökét, Liviu Dragneat és alelnökét Florin Iordachét.

A PSD-t elnöklő, sorosozásról és gyanús üzleti ügyeiről ismert Dragnea az ország legnagyobb hatalmú politikusa, formálisan nem kormányfő ugyan, de Viorica Dăncilă-t az ő embereként tartják számon a román közéletben.

link Forrás

Az egyébként szanaszéjjel forgácsolt ellenzék kitűnően megtalálta a hangot, és egységesen fellépett a pártelnök-házelnökökkel szemben ,és ragaszkodtak ahhoz, hogy az erről szóló szavazást helyette a liberálisok által delegált másik alsóházi alelnök, Marilen Pirtea vezesse le, továbbá, hogy a trükközés elkerülése végett az elektronikus rendszer használata helyett kézzel szavazva hozzon döntést a ház. 

Kiállt a kezdményezés mellett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna és Victor Ponta volt miniszterelnök is, de a házelnökök nem engedtek. 

Végül Pirtea a pulpitusra lépett és önkéntesen meghirdette a szavazást, Iordache keménykedett, de az ellenzékiek már addigra kézzel leszavaztak, végül kivonultak, és megtapsolták magukat, Iordache már nem tudott szót adni másnak, berekesztete az ülést. (Mérce) (A címlapi fotón Liviu Dragnea PSD-elnök és házelnök. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.