Goromba nílusi lúd is felbukkant az országos vadlúdszinkron alatt

ÁLLAT
2018 december 05., 08:08
comments 20

Összegezte az idei vadlúdszinkron tanulságait a Hortobágyi Nemzeti Park több mint négyszázezer vadlúd megtekintése után. 

link Forrás

A következők derültek ki:

  • a Hortobágyon került szem elé a legtöbb vörösnyakú lúd (1008) és kis lilik (104),
  • előbbiből ráadásul további 213, utóbbiból plusz 11 példányt regisztráltak az ország többi jelentős vadlúd gyülekező helyein. 
link Forrás

De voltak különlegességek is: megjelent a rövidcsőrű lúd (Anser brachyrhynchus) a Kis-Balaton, és Balmazújváros mellett a Nagy-szíken nílusi lúdat (Alopochen aegyptiaca) is észleltek, kereken egy példányt.

photo_camera Nílusi lúd a Wikipedián

A nílusi lúdról a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt írja, elterjedt díszmadár, jól szaporodik fogságban, szökött példányok előfordulnak Magyarországon is, de mivel nem őshonos, agresszív természetű. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.