Angolnák kerülnek a barátfókák orrába Hawaiin

A Hawaii Barátfóka Kutatóprogram munkatársai hétfőn tették közzé ezt a fotót:

Fotó: Hawaiian Monk Seal Research Program/Facebook

Később kiderült, hogy több esetben is megfigyelték, hogy a veszélyeztetett állatfaj egyedei angolnával (pontosabban valamilyen angolnaalakúval) az orrukban közlekednek, és ez nem is zavarja őket. A fókákat megfigyelő kutatócsoport nem tudja, hogyan kerülnek az angolnák a fókák orrába, talán úgy, hogy amikor a fókák élelemkeresés közben repedésekbe dugják az orrukat, és szaglás közben felszippantják az angolnákat. Nem világos, a fókáknak ez miért nem fáj, és hogy az angolnák miért nem tudják megakadályozni, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek, ugyanis hamar megdöglenek a fókaorrban.

Kb. két éve jelentettek hasonló esetet az állatvédők: az egyik fóka orrából kilógott egy 10 centiméteresnek tűnő angolna, ezért úgy döntöttek, elfogják az állatot maximum 1 percre, és kihúzzák az orrából az angolnát. Végül több mint 45 másodpercet vett igénybe a művelet, és kiderült, hogy vagy 60 centis az angolna, mégsem jött vele együtt vér a fóka orrából. A mostani esetben is egy lassú, finom mozdulattal húzták ki a döglött angolnát az állat orrából. (Atlas Obscura)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.