Kásler Miklós kikérdezte a Tanácsköztársaságról Prőhlét, aztán kirúgta

POLITIKA
2018 december 06., 05:03
comments 191

Mindösszesen egyszer találkozott Kásler Miklóssal, a miniszter akkor is a Tanácsköztársáságról kérdezte, mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről október elején váratlanul kirúgott Prőhle Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este. Semmit sem csinálna másképpen, mert

"mindig a legjobb meggyőződésem és a józan, otthonról hozott ízlésvilágom szerint csináltam mindent az életben. Itt is azt gondoltam, hogy egy közintézménynek úgy kell működnie, ahogy én azt működtettem”

Prőhlét a közelmúltban ismét megválasztották a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjévé. Szerinte már csak ezért is abszurd, hogy őt mint egy történelmi egyház világi vezetőjét olyan vádak érik, hogy a Tanácsköztársaságot támogatná.

„Mondjuk lehet, hogy ez csak az én evangélikus testvéreim bölcsessége, hogy ezt a hülyeséget nem hitték el,”

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt