Trócsányi egy izraeli lapnak: Sok zsidó barátom van

Nagyon erős interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Times of Israel nevű lap Jewish News nevű kiadványának.

Trócsányi arról beszél, hogy Soros Györggyel kapcsolatban (akinek nevető arcképével a kormány tavaly teleplakátozta az országot, és azt állította róla, hogy veszélyes tervet eszelt ki, amiben idegenekkel árasztaná el Európát) nincs szó antiszemitizmusról, csak a közélet fontos kérdéseiről folyatott ideológiai vitáról.

Nem antiszemita, hanem a közélet fontos kérdéseiről vitatkozó magyar kormányzati plakát.

Hogy mennyire szóba sem kerül az antiszemitizmus Magyarországon, azt Trócsányi miniszter a következő szavakkal demonstrálta:

„Trócsányi made it clear that he had »a lot of Jewish friends«, adding that he had »never ever heard them express any fear about anything in Hungary. The Jewish community can feel safe, they are safe in Hungary.«”

azaz

„Trócsányi világossá tette, hogy »sok zsidó barátom van« és hozzátette, hogy »soha egyikük sem jelezte volna, hogy bármitől félne Magyarországon. A zsidó közösség biztonságban érezheti magát Magyarországon, mert biztonságban is vannak.«”

(jewishnews via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.