Trócsányi egy izraeli lapnak: Sok zsidó barátom van

Nagyon erős interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Times of Israel nevű lap Jewish News nevű kiadványának.

Trócsányi arról beszél, hogy Soros Györggyel kapcsolatban (akinek nevető arcképével a kormány tavaly teleplakátozta az országot, és azt állította róla, hogy veszélyes tervet eszelt ki, amiben idegenekkel árasztaná el Európát) nincs szó antiszemitizmusról, csak a közélet fontos kérdéseiről folyatott ideológiai vitáról.

Nem antiszemita, hanem a közélet fontos kérdéseiről vitatkozó magyar kormányzati plakát.

Hogy mennyire szóba sem kerül az antiszemitizmus Magyarországon, azt Trócsányi miniszter a következő szavakkal demonstrálta:

„Trócsányi made it clear that he had »a lot of Jewish friends«, adding that he had »never ever heard them express any fear about anything in Hungary. The Jewish community can feel safe, they are safe in Hungary.«”

azaz

„Trócsányi világossá tette, hogy »sok zsidó barátom van« és hozzátette, hogy »soha egyikük sem jelezte volna, hogy bármitől félne Magyarországon. A zsidó közösség biztonságban érezheti magát Magyarországon, mert biztonságban is vannak.«”

(jewishnews via HVG)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.