Trócsányi egy izraeli lapnak: Sok zsidó barátom van

Nagyon erős interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Times of Israel nevű lap Jewish News nevű kiadványának.

Trócsányi arról beszél, hogy Soros Györggyel kapcsolatban (akinek nevető arcképével a kormány tavaly teleplakátozta az országot, és azt állította róla, hogy veszélyes tervet eszelt ki, amiben idegenekkel árasztaná el Európát) nincs szó antiszemitizmusról, csak a közélet fontos kérdéseiről folyatott ideológiai vitáról.

Nem antiszemita, hanem a közélet fontos kérdéseiről vitatkozó magyar kormányzati plakát.

Hogy mennyire szóba sem kerül az antiszemitizmus Magyarországon, azt Trócsányi miniszter a következő szavakkal demonstrálta:

„Trócsányi made it clear that he had »a lot of Jewish friends«, adding that he had »never ever heard them express any fear about anything in Hungary. The Jewish community can feel safe, they are safe in Hungary.«”

azaz

„Trócsányi világossá tette, hogy »sok zsidó barátom van« és hozzátette, hogy »soha egyikük sem jelezte volna, hogy bármitől félne Magyarországon. A zsidó közösség biztonságban érezheti magát Magyarországon, mert biztonságban is vannak.«”

(jewishnews via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.