Trócsányi egy izraeli lapnak: Sok zsidó barátom van

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nagyon erős interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Times of Israel nevű lap Jewish News nevű kiadványának.

Trócsányi arról beszél, hogy Soros Györggyel kapcsolatban (akinek nevető arcképével a kormány tavaly teleplakátozta az országot, és azt állította róla, hogy veszélyes tervet eszelt ki, amiben idegenekkel árasztaná el Európát) nincs szó antiszemitizmusról, csak a közélet fontos kérdéseiről folyatott ideológiai vitáról.

Nem antiszemita, hanem a közélet fontos kérdéseiről vitatkozó magyar kormányzati plakát.

Hogy mennyire szóba sem kerül az antiszemitizmus Magyarországon, azt Trócsányi miniszter a következő szavakkal demonstrálta:

„Trócsányi made it clear that he had »a lot of Jewish friends«, adding that he had »never ever heard them express any fear about anything in Hungary. The Jewish community can feel safe, they are safe in Hungary.«”

azaz

„Trócsányi világossá tette, hogy »sok zsidó barátom van« és hozzátette, hogy »soha egyikük sem jelezte volna, hogy bármitől félne Magyarországon. A zsidó közösség biztonságban érezheti magát Magyarországon, mert biztonságban is vannak.«”

(jewishnews via HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.