Dél-koreai csecsemők fitymájából készült kivonatot fecskendeztek a Guardian újságírójának arcbőrébe

Ha sokat akarsz nevetni és ehhez csak két cikket olvasnál el ma, akkor az első ez legyen, a második - és sokkal fontosabb - pedig a brit eredetije.

Sandra Bullock, Cate Blanchett és Kate Beckinsale. Három olyan filmsztár, akik esküsznek egy új, divatos kozmetikai kezelésre, ami csecsemők fitymájából készült kivonat speciális tűrendszerrel történő bejuttatását jelenti az alanyok arcbőrének mélyebb rétegeibe. A módszer azt ígéri, hogy sekélyebbé teszi a ráncokat és általában feszesebbé az arcbőrt. A marketingszöveg nagyjából úgy hangzik, hogy a csecsemők fitymasejtjei olyan epidermális növekedési faktorokat, vagyis angol rövidítéssel EGF-eket tartalmaznak, amik serkentik a kollagén- és elasztintermelést.

Ezt a kúrát próbálta ki Adam Gabbatt, a Guardian újságírója New Yorkban. Amíg bele nem kellett ülnie a kezelőszékbe, ez lehetett a világ legjobb újságírói melója: az egész azzal kezdődött, hogy Gabbatt felhívott egy menő kozmetikai szalont és megkérdezte a telefonban:

“Önök csinálnak fitymás arckezelést?”

Majd, miután az alkalmazott elkezdte magyarázni, hogy milyen arckezeléseik vannak, az újságíró közbevágott, ami ezt a fantasztikus párbeszédet eredményezte:

- Nem szeretném túlragozni, de a hatóanyagban ténylegesen van fityma?

- Nem értem, mire gondol. Fityma?

- Igen. Arra gondolok, ami a pénisz végén van.

- Ó, olyannal mi nem foglalkozunk. Mi csak az ügyfelek arcát kezeljük.

- Nem, ezt a részét értem - de az arckezelésre szolgáló keverék tartalmaz fitymát?

- Nem. A viszontlátásra.

Hősünk ezután mégis talált egy elegáns manhattani szalont, ahol végre tényleg volt fityma. 

A kezelésről szóló rész csúcsa, amikor a kozmetikus rámegy arcára a 12, körben elhelyezkedő, apró rezgő tűből álló rendszerrel, mire a bátor riporter azt hiszi, hogy éppen arctetkózzák.

Utána pedig akkor nehéz megállni röhögés nélkül, amikor a kompromisszummentes riporter - aki az akció után közvetlenül úgy nézett ki, mintha 15 évet és 150 liter tisztaszeszt öregedett-pirosodott volna - az utcán jön rá, hogy a száradó hatóanyagnak átható, jellegzetes spermaillata van. 

Mindezt 650 dollárért, vagyis 185 ezer forintért mérik. De a sztoriban vannak azért biztató következtetések. 

Egyrészt az, hogy hősünk arcát egyszer csak megcsippenti egy kollégája, és azt mondja neki, milyen puha a bőre. Mióta dolgozom lapoknál, és soha senki nem csipkedte meg az arcomat! 

Másrészt az, hogy a kezelés erre a komoly felismerésre vezette Gabbatot:

“Talán nem kéne letagadnunk az életkorunkat.”

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.