Kivetette magát egy ablakon a dél-koreai katonai hírszerzés korábbi főnöke

külföld
2018 december 07., 14:53
comments 30

Holtan találták a dél-koreai katonai hírszerzés korábbi főnökét. A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint öngyilkosságot követhetett el.

A belső elhárítás korábbi feje Li Dzse Szu vizsgálat alatt állt, ugyanis azzal vádolták, hogy ő rendelte el azon családok megfigyelését, amelyek érintettek voltak a 2014-es kompkatasztrófában. A tábornok tagadta a vádakat.

A tragédiában hozzávetőleg 300-an vesztették életüket, nagy részük gimnazista tanuló volt. Az eset következtében Pak Gun Hje akkori elnököt rengeteg kritika érte. Pak bukását végül korrupciós botrány okozta 2017 márciusában.

A rendőrség közlése szerint Li Dzse Szu Szöul egyik keleti negyedében, Szongpában ugorhatott ki egy lakóház ablakán. A Yonhap hírügynökség szerint búcsúlevelet találtak a helyszínen. A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az esetet.

Dél-Koreában a legmagasabb az öngyilkossági ráta a fejlett országok között. Az utóbbi években több üzletember, popsztár és egyéb hírességek is véget vetett életének. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.