Mielőtt adómentes működésre váltana, még keresett 1,75 milliárdot Schmidt Máriáék családi cége

Egy tételként, tőzsdén kívül, egy meg nem nevezett intézményi befektetőnek adott el 1 millió 250 ezer részvényt a Schmidt Mária és családja érdekeltségébe tartozó Budapesti Ingatlan Nyrt., írja a Világgazdaság. A lap szerint két legyet ütöttek egy csapásra:

  • csináltak 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget,
  • és a közkézen forgó részvényarányt 25 százalék fölé vitték.

Utóbbival minden akadály elhárult, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társasággá váljon a BIF. A tervek szerint a cég december végén szerzi meg a SZIT státuszt, amivel

  • teljes mértékben mentesül a társasági adó és a helyi iparűzési adó megfizetése alól,
  • és 4 százalék helyett csak 2 százalékos vagyonátruházási illetéket kell fizetniük az általuk megszerzett ingatlan tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának és belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező gazdasági társaságban fennálló vagyoni betétnek a megszerzésére. 

Igaz, kötelezettség is jár a SZIT mellé: 

a nyereség legalább 90 százalékát kell kifizetni osztalékként a befektetők számára.

A Világgazdaság megkérdezte a BIF-et, hogy mire költik a közel kétmilliárdos árfolyamnyereséget, de a cég nem válaszolt a lapnak.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.