Orbán: Minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak, hogy valahol megtámadnak

politika
2018 december 07., 06:16
comments 796

"A következő sikerekhez újabb és újabb erőfeszítéseket kell tenni. Nem kényelmesedhetek el magam sem, nem mondhatom, hogy a bab is hús," mondta a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában a Kossuthon. Arra a kérdésre, hogy lesz-e fedezet az ápolók négy év alatti hetven százalékos béremelésére, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy

"hát, én vakartam a fejem búbját, mikor a miniszter úr javaslatát megtette."

Állítása szerint sok órát dolgoztak Varga Mihály pénzügyminiszterrel Kásler Miklós javaslatán, hogy azt "képesek vagyunk-e teljesíteni." 

"Persze ha vállaltuk, akkor azt teljesíteni kell, de ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan teljesít a magyar gazdaság,"

tette hozzá. 

link Forrás

Szóba került a liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt és a magyar kormány közti vita, ami Orbán Viktor szerint jól mutatja a különbséget a közép-európai és a nyugat-európai demokráciák közt. Szerinte ott a sorból kilógó véleményeket rosszul fogadják, ha az elit úgy érzi, hogy megtámadták, akkor megsértődik.

"Nekünk ez a luxus nem adatott meg, hogy ne támadjanak bennünket. (...) Minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak, hogy valahol megtámadnak. Folyamatosan résen kell lenni, küzdeni kell,"

mondta.

link Forrás

Orbán szerint a Nyugattal szemben Magyarországon küzdelmesebb a demokrácia, 

"itt minden intézkedésért meg kell küzdeni, még egy béremelésért is. Itt az ember nem királykodhat, itt utcai harcosként az evidensen jó döntésekért is harcolni kell. Azért is harcolni kell, hogy jót tehessen az ember." 

link Forrás

A félórás alákérdezős interjú során Nagy Katalin riporter kérdései közül egy sem érintette a kormánypárti médiakonglomerátum és a túlóra-szabályozás témáit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.