Orbán: Minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak, hogy valahol megtámadnak

"A következő sikerekhez újabb és újabb erőfeszítéseket kell tenni. Nem kényelmesedhetek el magam sem, nem mondhatom, hogy a bab is hús," mondta a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában a Kossuthon. Arra a kérdésre, hogy lesz-e fedezet az ápolók négy év alatti hetven százalékos béremelésére, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy

"hát, én vakartam a fejem búbját, mikor a miniszter úr javaslatát megtette."

Állítása szerint sok órát dolgoztak Varga Mihály pénzügyminiszterrel Kásler Miklós javaslatán, hogy azt "képesek vagyunk-e teljesíteni." 

"Persze ha vállaltuk, akkor azt teljesíteni kell, de ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan teljesít a magyar gazdaság,"

tette hozzá. 

Szóba került a liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt és a magyar kormány közti vita, ami Orbán Viktor szerint jól mutatja a különbséget a közép-európai és a nyugat-európai demokráciák közt. Szerinte ott a sorból kilógó véleményeket rosszul fogadják, ha az elit úgy érzi, hogy megtámadták, akkor megsértődik.

"Nekünk ez a luxus nem adatott meg, hogy ne támadjanak bennünket. (...) Minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak, hogy valahol megtámadnak. Folyamatosan résen kell lenni, küzdeni kell,"

mondta.

Orbán szerint a Nyugattal szemben Magyarországon küzdelmesebb a demokrácia, 

"itt minden intézkedésért meg kell küzdeni, még egy béremelésért is. Itt az ember nem királykodhat, itt utcai harcosként az evidensen jó döntésekért is harcolni kell. Azért is harcolni kell, hogy jót tehessen az ember." 

A félórás alákérdezős interjú során Nagy Katalin riporter kérdései közül egy sem érintette a kormánypárti médiakonglomerátum és a túlóra-szabályozás témáit. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.