Tizenéves fiatalok taposták halálra egymást az olasz klubban

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Reggel számoltunk be róla, hogy agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, többtucatnyian megsérültek, közülük sokan súlyosan - jelentette a helyi média a mentőkre hivatkozva.

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten - három lány és két fiú - tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba.

A korábbi hírek közel száz sérültről szóltak, de a legfrissebb jelentések szerint csak harmincöten-ötvenen sérültek meg. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházban.

Fotó: HANDOUT/AFP

Helyszíni jelentések szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó van a szórakozóhelynél.

A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést az válthatta ki a Madonna del Piano helységben lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt permetezett szét - olvasható a Corriere Della Sera című újság honlapján. Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz reppernek volt koncertje.

Fotó: HANDOUT/AFP

Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert megkezdése előtt történt,

és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alatta voltak. (MTI)