A Marlboro tulajdonosa beszáll a kanadai marihuánabizniszbe

Tbg
2018 december 9., vasárnap 7:16
128

1,8 milliárd dollérért vásárolta be magát a Marlboro cigarettamárkát is birtokló Altria nevű dohánycég a kanadai Cronos Groupba. A cég marihuánát forgalmaz Kanadában, ahol október óta legális a fű.

A dohánycég 45 százalékát vásárolta meg a kanadai részvényeknek, és további 10 százalékra opciója van.

A CNN arról ír, a dohánykereskedelemmel foglalkozó Altria idén meglehetősen rosszul teljesített, részvényeinek értéke 25 százalékot esett, jövő évi növekedési kilátása mindössze egyszázalékos.

A hír hatására mindkét cég árfolyama növekedett, az Altriáé kettő, a Cronosé 30 százalékkal.

A CNN összefoglalója arról ír, számos tőkeerős dohány-, ital és egyéb termékekkel foglalkozó cég figyeli árgus szemekkel a feltehetően robbanás előtt álló marihuánapiacot, amely az Egyesült Államokban is tovább nőhet, ha a Képviselőházban megerősödött demokratáknak sikerült keresztül vinniük a teljes legalizációt jelentő törvényjavaslatukat.

A Coronát gyártó Constellation Brands szintén bevásárolt, ők a Canopy Growth nevű kanadai cégbe fektettek több milliárd dollárt, és felröppentek olyan hírek is, hogy a Coca-Cola is hasonló lépést tervez, ám októberben végül lefújták a dealt az Aurora nevű kanadai céggel. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt