A választókorúak 62 százaléka eltörölné a téli időszámítást

Tbg
idő
2018 december 09., 11:38

A magyarok - pártpolitikai törésvonal nélkül! - azt szeretnék, hogy ne kelljen órát átállítani évente kétszer, hanem helyette egész évben a nyári időszámítás szerint teljenek a percek és az órák.

photo_camera Grafika: Publicus

Ez derül ki legalábbis a Publicus Intézet 1000 fős mintán végzett felméréséből, amelyből az is kiderül, ez a kérdés nem osztja meg politikai alapon a társadalmat.

A megkérdezettek 78 százaléka egyáltalán nem szeretne óraátállítást, ha pedig választani is lehet, hogy a nyári vagy a téli maradjon, akkor inkább nyárit választanák, amely azt eredményezi, hogy este tovább van világos a télihez képest.

Abban viszont már megosztottak a megkérdezettek, hogy mi az oka az óraátállításnak, két uralkodó vélemény szerint ennek egyrészt volt régen gazdasági haszna, másrészt sokan úgy tartják, hagyomány. (Publicus)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.