A választókorúak 62 százaléka eltörölné a téli időszámítást

A magyarok - pártpolitikai törésvonal nélkül! - azt szeretnék, hogy ne kelljen órát átállítani évente kétszer, hanem helyette egész évben a nyári időszámítás szerint teljenek a percek és az órák.

Grafika: Publicus

Ez derül ki legalábbis a Publicus Intézet 1000 fős mintán végzett felméréséből, amelyből az is kiderül, ez a kérdés nem osztja meg politikai alapon a társadalmat.

A megkérdezettek 78 százaléka egyáltalán nem szeretne óraátállítást, ha pedig választani is lehet, hogy a nyári vagy a téli maradjon, akkor inkább nyárit választanák, amely azt eredményezi, hogy este tovább van világos a télihez képest.

Abban viszont már megosztottak a megkérdezettek, hogy mi az oka az óraátállításnak, két uralkodó vélemény szerint ennek egyrészt volt régen gazdasági haszna, másrészt sokan úgy tartják, hagyomány. (Publicus)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.