Boldoggá avattak 19 keresztényt Algériában

Először fordul elő, hogy egy muszlim vallású országban boldoggá avatnak keresztényeket, írja a Reuters. A Római Katolikus Egyház 19 olyan keresztényt avatott boldoggá, akik a kilencvenes években pusztító polgárháborúban vesztették életüket.

Az Oran városában tartott ceremónián algériai hivatalosságok, a Vatikán küldöttjei és az áldozatok hozzátartozói, barátai jelentek meg összesen 1200-an.

"Testvéreink sok ezer és tízezer algériaival együtt haltak meg" -  mondta beszédében Paul Desfarges püspök az egyperces néma csenddel kezdődő ceremónián. Ferenc pápa közleményében tudatta, reméli a boldoggá avatás begyógyítja a sebeket, és új erőt ad az együttéléshez.

Az 1990-es években mintegy kétszázezer ember lelte halálát, miután a hadsereg által támogatott kormány megakadályozta, hogy választásokat tartsanak az országban attól tartva, hogy azon a radikális iszlamista erők győzedelmeskednek.

A most boldoggá avatott áldozatok francia állampolgárságúak voltak, köztük kilenc trappista szerzetest egy kolostorból raboltak el. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.