Fidesz: Gyurcsány

2018 december 9., vasárnap 16:04
432
Szakszervezeti felvonulás 2018 december 8-án Fotó: Halász Júlia/444

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre országgyűlési képviselők szombaton tartottak sajtótájékoztatót a szombati szakszervezeti tüntetés margójára. 

Előző nap több ezer ember gyűlt össze az Alkotmány utcában, hogy tiltakozzanak a kormány tervei ellen, miután egy friss törvényjavaslat 250-ről 400 órára emelné a munkavállalók által önként vállalható túlóramennyiséget, csökkentené a szakszervezetek mozgásterét, és lehetővé tenni, hogy a pluszpénzeket a munkáltatók csak késve fizessék meg. 

A szocialista politikusok arról beszéltek, hogy nagyon jó, hogy a szakszervezetek végre erőt mutattak, mert Orbán csak az erőből ért. Ez a törvény szerintük még jobban kizsákmányolja a munkásokat, akiket túlterheltség jellemez majd, családok zilálódhatnak szét miatta, valamint a munkafeltételek radikális romlása miatt még többen mennek majd el Magyarországról.  

"Ha ezt a gyalázatos törvényt megszavazzák, akkor minden egyes fideszes képviselőt egyenként fogunk szembesíteni tettének súlyával" - jelentette ki Komjáthi.

A kormánypárti frakció frissen reagált az elhangzottakra, és közölték az MTI-n keresztül, hogy Gyurcsány. Azt írták még, hogy az MSZP egymillió embert tett munkanélkülivé, és a jelenlegi személyi jövedelemadó kulcsának duplájával sarcolta őket, az embereket adóztatták a bankok helyet, és azok oldalára álltak. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány már közel 800 ezer munkahelyet teremtett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt