Szakértő: Törvényt sért a Honvédkórház azzal, hogy radiológus nélkül műküdtet sebészetet

Tbg
Egészségügy
2018 december 09., 06:43
comments 239

Törvényi kötelezettsége lenne a budapesti Honvédkórháznak, hogy ha sebészeti osztályt üzemeltet, akkor elérhető radiológust is alkalmazzon.

link Forrás

Ha erre nem képes, azzal törvényt sért, mondta el az RTL Klub híradójának Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

Mindezt annak kapcsán nyilatkozta Kunetz, hogy egy 62 éves asszony a napokban bélelzáródás következményeibe halt bele. A nagymamát elvitték a Honvédkórház sürgősségi osztályára, ám ott nem tudtak ultrahangos felvételt készíteni. Ezért továbbküldték a MÁV-kórház, ott szintén több órás várakozás után sem volt elérhető a szolgáltatás, arra csak este ismét a Honvédkórházban kerülhetett sor, de már későn. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.