Szektás gyilkossággal vádolnak egy magyar nőt Ausztriában

Tbg
bűnügy
2018 december 09., 07:56

Egy 72 éves idős asszony megfojtásával vádolnak egy régóta a dél-ausztriai Villachban élő magyar nőt, írja a Blikk az osztrák Heutére és az osztrák hatóságokra hivatkozva.

A magyar nőt gyújtogatás közben érték tettek a hatóságok, és ő bevallotta a 72 asszony meggyilkolását. "A Heute című osztrák lap szerint, a magyar nő borított, vélhetően szabadulni akart a 47 éves szektavezér uralma alól." - írja a Blikk.

A nő tagja volt egy háromtagú, nőkből álló szektának, amely okkult szövegekkel csapott be idős nőket, és védettségért cserébe pénzt csalt ki tőlük. A bandát egy 47 éves osztrák nő vezette, aki korábban energetikusként dolgozott, de engedélyét bevonták.

A Heute azt írja az elmúlt 4 évben több mint százmillió forintnyi összeg fordult meg számláján. Áldozataikat időnként arra is rá tudták venni, hogy az áldozatok végrendeletébe írják magukat. A 72 éves nőnek azért kellett meghalnia, mert ellenállt a zsarolási kísérletnek. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.