A bevándorlásnál és az antiszemitizmusnál is nagyobb probléma a kormányzati korrupció a magyarok szerint

16 400 zsidó vallású európai megkérdezésével készített felmérést az antiszemitizmusról az Európai Unió alapjogi ügynöksége. Az FRA hétfőn közzétett kutatása szerint

a megkérdezettek 90 százaléka úgy látja, hogy hazájában erősödött az antiszemitizmus az elmúlt öt évben.

Míg átlagosan a válaszadók 85 százaléka az antiszemitizmust nevezte hazája legfőbb társadalmi-politikai problémájának, addig a magyarok csak 77 százalékban tették ezt.

92 százalékuk a kormányzati korrupciót nevezte a legsúlyosabb gondnak. És mindössze 18 százalékuk tette első helyre a bevándorlást. 

A jelentés közzétételéhez kapcsolodó sajtótájékoztatón Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke aggodalmának adott hangot, hogy növekszik az antiszemitizmus a kontinensen. Szerinte a "zsidó közösségnek otthon, biztonságban kell magát éreznie Európában. Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor Európa megszűnik Európa lenni." 

Szerinte a magyarországi Soros György elleni kampány "nyilvánvalóan erősen antiszemita reakciókhoz vezettek a társadalomban,"

válaszolta egy újságírói kérdésre. Majd felszólította Orbán Viktort, hogy tartózkodjon a 

"bújtatott antiszemita üzenetként értelmezhető" 

kampányolásól.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.