Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánypárti propagandaoldal

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szőcs Csaba katolikus plébános, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papja a vasarnap.hu internetes oldalról azt mondta a Szemlélek keresztény blognak, hogy:

„A kollégáim fedezték fel a közelmúltban ezt az oldalt. Semmi közünk nincs hozzá, semmilyen megkeresést nem kaptunk a honlap szerkesztői részéről.”

Azért keresték meg, mert ő az igazgatója az erdélyi Verbum Egyesületnek, ami kiadja az 1991 óta létező, Vasárnap nevű katolikus hetilapot.

Megtévesztően másolták le a weboldalhoz a 27 éves lap arculatát:

Felül az eredeti, alul a politikai weboldalForrás: Szemlélek

A lap nem tervez feljelentést tenni, hiszen le se védették Magyarországon a Romániában 4 katolikus egyházmegye által közösen használt nevet és logót.

Az oldal cikkeinek elrendezése egyébként hasonlít a Szemlélekére, és ugyan a vasarnap.hu egyházi oldal benyomását kelti (kiemelt címkék: „Eucharisztikus Világkongresszus”, „Keresztény könnyűzene”, „Napipápa”, „Advent”), de a szerzők között ilyen nevek vannak:

  • Azbej Tristan államtitkár
  • Tarnai Richárd kormánymegbízott
  • Fűrész Tünde korábbi helyettes államtitkár
Forrás: vasarnap.hu

A cikkek pedig ilyenek: „Karácsony szétverné az országot karácsonyra”, „A CEU rektora megkap minden liberális szabadságot, amire csak vágyik”, „Európai adófizetők pénzét utalják az illegális bevándorlók részére”, „Az Európai Parlamentben a balliberális képviselők a maguk szabályai szerint alakítják a demokráciát”. (Szemlélek)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.