Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánypárti propagandaoldal

2018 december 10., hétfő 14:29
114

Szőcs Csaba katolikus plébános, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papja a vasarnap.hu internetes oldalról azt mondta a Szemlélek keresztény blognak, hogy:

„A kollégáim fedezték fel a közelmúltban ezt az oldalt. Semmi közünk nincs hozzá, semmilyen megkeresést nem kaptunk a honlap szerkesztői részéről.”

Azért keresték meg, mert ő az igazgatója az erdélyi Verbum Egyesületnek, ami kiadja az 1991 óta létező, Vasárnap nevű katolikus hetilapot.

Megtévesztően másolták le a weboldalhoz a 27 éves lap arculatát:

Felül az eredeti, alul a politikai weboldal Forrás: Szemlélek

A lap nem tervez feljelentést tenni, hiszen le se védették Magyarországon a Romániában 4 katolikus egyházmegye által közösen használt nevet és logót.

Az oldal cikkeinek elrendezése egyébként hasonlít a Szemlélekére, és ugyan a vasarnap.hu egyházi oldal benyomását kelti (kiemelt címkék: „Eucharisztikus Világkongresszus”, „Keresztény könnyűzene”, „Napipápa”, „Advent”), de a szerzők között ilyen nevek vannak:

  • Azbej Tristan államtitkár
  • Tarnai Richárd kormánymegbízott
  • Fűrész Tünde korábbi helyettes államtitkár
Forrás: vasarnap.hu

A cikkek pedig ilyenek: „Karácsony szétverné az országot karácsonyra”, „A CEU rektora megkap minden liberális szabadságot, amire csak vágyik”, „Európai adófizetők pénzét utalják az illegális bevándorlók részére”, „Az Európai Parlamentben a balliberális képviselők a maguk szabályai szerint alakítják a demokráciát”. (Szemlélek)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt