Financial Times: Németország elengedi a kötelező migránskvótát

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Németország elengedte a követelését, hogy minden EU-tagország fogadjon be menekülteket kvóta alapján, így akarják elérni, hogy ne rekedjenek meg a menekültügyi tárgyalások – írja a Financial Times.

A lap szerint ezzel szakítanának Angela Merkel politikájával, ami mellett a német kancellár a 2015-ös menekültválság óta kitartott.

A franciák és németek közötti tárgyalásokon emlegetett változtatás gyors sikerével kapcsolatban ugyanakkor sokan pesszimisták. (Csütörtökön kétnapos EU-csúcs lesz.)

Fotó: John Macdougall/AFP

A francia-német jegyzék szerint egy „szolidaritási mechanizmusra” van szükség, és a frontországokból kellene áttelepíteni menekülteket az EU belsejébe, de nyitva állna a lehetőség a tagországoknak, hogy indokolt esetben ne vegyenek át menekültet, és más módon vegyenek részt a szolidaritásban. Ez a Financial Times szerint Magyarországnak és Lengyelországnak kedvezne. (Financial Times)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.