Kósa a túlóratörvényről: Az ellenzék hisztériája az értékes műsorperceket is a törvény megismerésétől veszi el

„Ameddig lehetett beadni érdemi indítványt, addig az ellenzék egyetlen egyet sem adott be. Múlt hét csütörtökig lehetett, a határidő lejárt, aki késve jelentkezik, hiába mondja, hogy nagyon jól tudja az anyagot”, mondta Kósa Lajos a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az ellenzéki pártok hétfői obstrukciós kísérletéről. A túlóratörvény egyik beterjesztője hozzátette: 

„az ellenzék hisztériája révén az értékes műsorperceket is a törvény megismerésétől veszi el ez.”

Kósa szerint az új szabályozás a teljes munkaerőpiac 10-15%-át érinti érdemben, ezért még általános érvényűnek sem tekinthető. 

„Az ellenzék rabszolgatörvényt kiált, de az igazság az, hogy a főszabály nem változott. Jelenleg nem munkanélküliség, hanem munkaerőhiány van, akik most sípolnak, egymillió embert eresztettek az utcára,”

mondta. Kósa semmilyen jelét nem adta, hogy bármilyen engedményt tennének, vagy további egyeztetéseket tartanák a módosításról a szombati tüntetés és a hétfői parlamenti balhé után. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.