Szijjártó Péter olyan EU-t akar, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával

POLITIKA
2018 december 10., 16:53
comments 115

Miután Magyarország befogadta az otthonában köztörvényes bűnözőnek számító volt macedón Nikola Gruevszkit, Szijjártó Péter visszatért a korábbi panelhez és a bajbajutottak helybeli segítéséről beszélt. Az uniós külügyminiszterek tanácsának ülése után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette:  

"vannak olyan szükséget szenvedő emberek, akiknek otthonában háború zajlik, akiket otthonaik elhagyására kényszerítenek terrorszervezetek. Ezeket az embereket segíteni kell, helyben, vagy a hazájukhoz legközelebbi biztonságos helyen."

Majd a Hungary Helps programmal példálózott, ami szerinte "abban nyújt segítséget, hogy a rászorulók maradjanak az otthonukhoz legközelebbi biztonságos ponton."

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Szijjártó Péter szerint bejelentette ismét, hogy Magyarország nemmel fog szavazni az ENSZ migrációs paktumáról. Mert 


"Magyarország olyan Európai uniót akar a jövőben is, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával. Európának ragaszkodnia kell saját hagyományaihoz, örökségéhez, ma ezért ellen kell állni minden olyan kísérletnek, amely az unió népesség összetételének végzetes megváltoztatására irányul." 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.