285 millió forinttal gazdagodott hétfőn Schmidt Máriáék családi cége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

200 ezer darab saját részvényt adott el darabonként 2020 forintos áron a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., ezzel 285 millió forintos nyereséget realizált, írja a Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján a Portfolio.hu.

A múlt héten egy még izmosabb tranzakció zajlott le, amiben 1,2 millió részvény cserélt gazdát, a cég 1,75 milliárd forintot keresett rajta. 

„A BIF idei első féléves adózott eredménye 867 millió forint volt, vagyis a múlt heti tranzakcióval együtt realizált 2,035 milliárd forint árfolyamnyereség csaknem két és félszer akkora összeg, mint amekkora a vállalat első féléves profitja” - írja a Portfolio.hu.

A cég a Terror Háza főigazgató és a kormány fő ideológusának számító Schmidt Máriáé és családjáé, így Ungár Annáé és Ungár Péteré, aki nem mellesleg az LMP képviselője. A cégbe a Mészáros-közeli Takarékbank is bevásárolt. (Portfolio.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.