285 millió forinttal gazdagodott hétfőn Schmidt Máriáék családi cége

200 ezer darab saját részvényt adott el darabonként 2020 forintos áron a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., ezzel 285 millió forintos nyereséget realizált, írja a Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján a Portfolio.hu.

A múlt héten egy még izmosabb tranzakció zajlott le, amiben 1,2 millió részvény cserélt gazdát, a cég 1,75 milliárd forintot keresett rajta. 

„A BIF idei első féléves adózott eredménye 867 millió forint volt, vagyis a múlt heti tranzakcióval együtt realizált 2,035 milliárd forint árfolyamnyereség csaknem két és félszer akkora összeg, mint amekkora a vállalat első féléves profitja” - írja a Portfolio.hu.

A cég a Terror Háza főigazgató és a kormány fő ideológusának számító Schmidt Máriáé és családjáé, így Ungár Annáé és Ungár Péteré, aki nem mellesleg az LMP képviselője. A cégbe a Mészáros-közeli Takarékbank is bevásárolt. (Portfolio.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.