285 millió forinttal gazdagodott hétfőn Schmidt Máriáék családi cége

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

200 ezer darab saját részvényt adott el darabonként 2020 forintos áron a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., ezzel 285 millió forintos nyereséget realizált, írja a Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján a Portfolio.hu.

A múlt héten egy még izmosabb tranzakció zajlott le, amiben 1,2 millió részvény cserélt gazdát, a cég 1,75 milliárd forintot keresett rajta. 

„A BIF idei első féléves adózott eredménye 867 millió forint volt, vagyis a múlt heti tranzakcióval együtt realizált 2,035 milliárd forint árfolyamnyereség csaknem két és félszer akkora összeg, mint amekkora a vállalat első féléves profitja” - írja a Portfolio.hu.

A cég a Terror Háza főigazgató és a kormány fő ideológusának számító Schmidt Máriáé és családjáé, így Ungár Annáé és Ungár Péteré, aki nem mellesleg az LMP képviselője. A cégbe a Mészáros-közeli Takarékbank is bevásárolt. (Portfolio.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.