285 millió forinttal gazdagodott hétfőn Schmidt Máriáék családi cége

200 ezer darab saját részvényt adott el darabonként 2020 forintos áron a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., ezzel 285 millió forintos nyereséget realizált, írja a Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján a Portfolio.hu.

A múlt héten egy még izmosabb tranzakció zajlott le, amiben 1,2 millió részvény cserélt gazdát, a cég 1,75 milliárd forintot keresett rajta. 

„A BIF idei első féléves adózott eredménye 867 millió forint volt, vagyis a múlt heti tranzakcióval együtt realizált 2,035 milliárd forint árfolyamnyereség csaknem két és félszer akkora összeg, mint amekkora a vállalat első féléves profitja” - írja a Portfolio.hu.

A cég a Terror Háza főigazgató és a kormány fő ideológusának számító Schmidt Máriáé és családjáé, így Ungár Annáé és Ungár Péteré, aki nem mellesleg az LMP képviselője. A cégbe a Mészáros-közeli Takarékbank is bevásárolt. (Portfolio.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.