A PSG és a Liverpool élte túl a halálcsoportot, Barcelonában jutott tovább a Tottenham

futball
2018 december 11., 22:02
comments 35

A B- és a C-csoport ígérkezett a legélesebbnek a Bajnokok Ligája utolsó fordulójának első játéknapján, és mindkét négyesben az utolsó pillanatig izgulni kellett a szurkolóknak, hogy ki jut majd tovább. 

A B-csoportban a Barcelona már biztos csoportelsőként fogadta a Tottenhamet,  angoloknak viszont csak a győzelem jelenthetett volna biztos továbbjutást. Az Inter tartalékos spanyolok Dembélé góljával vezetést szereztek, de a Tottenham pár perccel a vége előtt Moura góljával egyenlített. 

Az Inter győzelmével továbbjuthatott volna, de mivel nem tudta otthon legyőzni a már biztos utolsó PSV-t, a londoniak lesznek ott a legjobb 16 között. Hirving Lozano 13. percben lőtt gólját a 73. percben Mauro Icardi csak kiegyenlíteni tudta, marad az Európa Liga az olaszoknak. 

A C-csoportban a Paris St. Germain várta legjobb pozícióból az utolsó kört, és miután simán, 4-1-re nyertek a Zvezda otthonában, csoportelsőként tovább is mentek. A Liverpool - Napoli halálmeccsen Mohammed Szalah 33. percben lőtt góljával a vörösek nyertek és végül jobb gólaránnyal továbbjutottak. 

Az A-csoportban a Dortmund 2-0-ra nyert Monacóban, és mivel az Atlético nem tudta megverni a Bruges-t, a németek végeztek a csoport élén, a spanyolokra vár nehezebb sorsolás. Az Európa Ligában a Bruges folytathatja. 

A D-csoportban már csak az Európa Liga pozíció volt kérdéses. A már biztos csoportelső Porto 3-2-re verte a Galatasarayt Isztambulban, de mivel a Lokomotiv sem tudott pontot szerezni a Schalke ellen, a törökök kvalifikálták magukat az Európa Ligába. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.