Donald Trumpnak megint meggyűlt a baja a helyesírással

2018 december 11., kedd 10:29
99

Donald Trump szokásos twittergörcse során új fogalmat alkotott.

"A demokraták nem képesek megtalálni a Smokkoló Puskát, ami Trump kampányát Oroszországhoz köthetné James Comey vallomása alapján. Nincs Smokkoló Puska... Nincs Összejátszás" - idézte azt, amit a Fox Newson hallott, majd még egyszer megismételte, hogy nem volt összejátszás. Mármint szerinte, mert azért egyre több bizonyíték utal rá, hogy volt.

Egy szépen smokkolt ingujj. Fotó: Lia de Thornegge / Flickr CC BY 2.0

Ha netán valaki arra kíváncsi, hogy mi az anyám kínja az a Smokkoló Puska, azt ki kell ábrándítsam. Ilyen eszköz nincs. Trump minden bizonnyal a "füstölgő pisztolyra" (smoking gun) gondolt, csak meggyűlt a baja a helyesírással. Pechjére a "smocking" létező kifejezés, magyarul smokkolásnak hívják. A technika az elasztikus műszál feltalálásáig volt népszerű, így oldották meg, hogy a ruhák nyúlékonyak legyenek.

Trump elképesztő popkulturális hatását bizonyítja, hogy a tweetje utáni órákban a smocking gun az egyik legnépszerűbb keresés lett, így aztán nagyon sokan ismerkedhettek meg a smokkolás ősi technikájával. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt