Félmillió dollárt kaszinózott el két apáca Las Vegasban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy évtized alatt szépen lassan, fokozatosan körülbelül félmillió dollárnyi pénzt sikkasztott el két apáca egy egyházi iskola számlájáról. A pénzből utazgattak és Las Vegas-i kaszinókban mulatkoztak.

A két - időközben visszavonult - apáca ellen egyelőre folyik a rendőrségi vizsgálat, nem gyanúsították meg őket. A hiányra egy audit során derült fény a Torrance-i St. James gimnáziumban. A pénzt az iskola adományaiból csippentették le.

Mary Kreuper 29 évig volt az intézmény vezetője, Lana Chang tanárként dolgozott 20 éven át. A legjobb barátnőként ismerték őket. Mind az iskola, mind a két nővér sajnálkozását fejezte ki az eset miatt. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.