Magyar kézbe magyar fegyver került

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a cseh licensz alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait a budapesti Petőfi-laktanyában a katonai rendészeknek. 

A fegyvereket a következő időszakban osztják ki valamennyi katonai alakulatnak, rendőröknek, fegyveres szerveknek - írja az MTI. 

Az ünnepi alkalmon részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és annak örült, hogy a most elkészült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke, szerinte valóságos 

hadiipari mérföldkő volt az esemény. 

Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (b) jelképesen átadja a honvédség új fegyvereit Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar fõnökhelyettesének a Petõfi laktanyában 2018. december 11-énFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Benkő elmondta, hogy a fegyverek összeszerelése már Magyarországon történt, és hamarosan megérkeznek azok a gépsorok is, amelyekkel a teljes gyártást Magyarországon végzik majd. Lőszer- és lőporgyártás elindítását is tervezik. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot méltatta, mert abban

az első a katona,ezért a honvédség modernizációját a katonák egyéni felszerelésével kezdték. Hozzátette, ezt folytatják, a katonáknak a 21. századi kihívásoknak megfelelő eszközeik lesznek. Jövőre új helikopterek is érkeznek majd a Magyar Honvédséghez, de folyamatban van a szárazföldi erők technikai eszközeinek modernizációja is.

Benkő után beszédet mondott még  Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese is.

Március végén jelentették be, hogy gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország. Az erről szóló licencszerződést Budapesten írta alá David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója és Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.