Magyar kézbe magyar fegyver került

politika
2018 december 11., 14:57
comments 361

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a cseh licensz alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait a budapesti Petőfi-laktanyában a katonai rendészeknek. 

A fegyvereket a következő időszakban osztják ki valamennyi katonai alakulatnak, rendőröknek, fegyveres szerveknek - írja az MTI. 

Az ünnepi alkalmon részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és annak örült, hogy a most elkészült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke, szerinte valóságos 

hadiipari mérföldkő volt az esemény. 

Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (b) jelképesen átadja a honvédség új fegyvereit Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar fõnökhelyettesének a Petõfi laktanyában 2018. december 11-én
photo_camera Kránicz Roland, az HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója (b) jelképesen átadja a honvédség új fegyvereit Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar fõnökhelyettesének a Petõfi laktanyában 2018. december 11-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Benkő elmondta, hogy a fegyverek összeszerelése már Magyarországon történt, és hamarosan megérkeznek azok a gépsorok is, amelyekkel a teljes gyártást Magyarországon végzik majd. Lőszer- és lőporgyártás elindítását is tervezik. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot méltatta, mert abban

az első a katona,ezért a honvédség modernizációját a katonák egyéni felszerelésével kezdték. Hozzátette, ezt folytatják, a katonáknak a 21. századi kihívásoknak megfelelő eszközeik lesznek. Jövőre új helikopterek is érkeznek majd a Magyar Honvédséghez, de folyamatban van a szárazföldi erők technikai eszközeinek modernizációja is.

Benkő után beszédet mondott még  Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese is.

Március végén jelentették be, hogy gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország. Az erről szóló licencszerződést Budapesten írta alá David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója és Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.