Szén-monoxid szivárgott egy XVIII. kerületi óvodában

Mentõk és rendõrök dolgoznak egy óvoda elõtt a XVIII. kerületi Petõfi utcában 2018. december 11-én, miután az épületben szén-monoxid szivárgottFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta az MTI-t arról, hogy szén-monoxid szivárgott a XVIII. kerületi, Petőfi utcai óvodában kedd délután. 

A tűzoltókat azért riasztották az óvodához, mert megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Az intézményt az ott tartózkodó 42 gyermek és 10 nevelő elhagyta. A katasztrófavédelem doktorszolgálata és a mentőszolgálat mindenkit megvizsgált a helyszínen, de senkit nem kellett végül kórházba vinni.

A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az épületben, ezért a gázszolgáltató munkatársai két gázkészüléket lezártak. A gyerekeket a fűtőberendezések szükséges vizsgálatának idejére a Szélmalom utcai óvoda főépületében helyezik el.

A kerületi önkormányzat 3 évvel ezelőtt minden óvodájába és tagóvodájába telepített szén-monoxid-jelzőket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.