Télszag van, jó reggelt!

időjárás
2018 december 11., 04:59
comments 69

Jófajta téli hajnalra ébredtünk, affélére, amikor ugyan csíp a fagy, de valahogy mégse kellemetlen az egész. És télszagra, amit idén először éreztem. Pedig volt már idén hidegebb, most például az ország egy kétszámjegyű százalékban kifejezhető részén nem is fagy.

Ahol pedig mégis, mint például az Alföld nagy részén, ott is legalább -3 fok van, nem az a kimondott kutyahideg.

Ahogy az előrejelzést nézem, ezek a kellemes érzések nem tartanak majd ki egész nap. Ma készítsék elő jól tapadó cipőjüket, mert a téli csapadékok leggyűlöltebbikére, ónos szitálásra számíthatunk. Ilyenkor igen gyakoriak a végtagsérülések.

Az északnyugat felől érkező egyre hidegebb levegőnek hála a csapadék egyre nagyobb eséllyel ígérkezik hónak. A napi csúcshőmérséklet 5-6 fok körül alakul, az északi hegyvidéken csupán 2-3 fok lesz, így arra nincs esély, hogy a lehulló hó meg is maradjon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.