Új-Zéland csendben legalizálta az orvosi marihuánát

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Új törvényt alkotott a marihuána orvosi felhasználásáról az új-zélandi kormány. Az új szabályozás szerint a halálos betegek fájdalmaik enyhítésére azonnal elkezdhetik a marihuánafogyasztást, függetlenül attól, hogy magát a drogot illegálisan szerezték be. "Azoknak, akik életük végéhez közelednek, nem kell többé azon aggódniuk, hogy letartóztatják és bebörtönzik őket csak azért, mert csillapítani próbálják fájdalmaikat" - mondta David Clarke egészségügyi miniszter.

Új-Zélandon elvben tiltott a marihuánafogyasztás, de a rendőrség elnéző az ügyben.

Az új törvény arra is megteremtette a lehetőséget, hogy új-zélandi cégek orvosi felhasználású kannabisztermékeket állítsanak elő. Ez a döntés nagy fellendülést hozhat az Északi-sziget őslakóinak, akik eddig illegálisan termeltek marihuánát, így viszont legális termelésre is lehetőségük nyílik.

Az új-zélandi kormány korábban már ígéretett tett arra is, hogy két éven belül népszavazást tartanak a marihuána teljes legalizációjáról is. (Via The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.