A tüntetés helyett a karácsonyi vásárról jelentkezett be élőben a köztévé Híradója

Szerda este, a törvényi kötelezettségének eleget téve, nagy energiával törekedett "a magas etikai mérce alkalmazására" a közmédia M1 csatornája. A félnyolcas esti Híradóból három momentum: 

1. Élőben a karácsonyi vásárról

Az M1 hírműsora kiemelten foglalkozott a keddi strasbourgi terrortámadással: a közel egyórás Híradó felében ez volt a téma. Ennek részeként élőben kapcsoltak a Szent István téri karácsonyi vásárt. A kiküldött tudósítóval való beszélgetésbe még a Németh Balázs műsorvezető beszámolója is belefért családi programjáról.

2. Bulizó ellenzék

Az ellenzéki képviselők szerdán bevallottan el akarták lehetetleníteni a szavazást, sőt, voltak, akik interneten közvetítették a történteket, konferálta fel a mai országgyűlésben történtekről szóló blokkot Németh. A Híradó ezekből az élő közvetítésekből vágott anyaggal indított. Németh szerint ezeken

"úgy tűnt, úgy tűnhetett, hogy voltak olyanok, akik jó bulinak fogták fel az egészet."

3. Akadályozták a forgalmat

A blokk végén azért mutattak egy rövid élőképet a parlamentnél lévő tüntetőkről, akik Németh Balázs szerint 

"előbb a Jászai Mari térnél akadályozta a forgalmat, aztán elindultak a körúton. (...) Leállt a forgalom, hatalmas dugók voltak egész este."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.