Feloszlott a tüntető tömeg a Fidesz-székháznál

POLITIKA
2018 december 12., 18:16
comments 217

Délután néhány száz ember gyülekezett a Kossuth téren, hogy tüntessenek a túlóratörvény ellen. A térről Tordai Bence, a Párbeszéd képviselőjének felszólítására a tömeg elindult a Margit hídra. A közben kb. 1000 fősre duzzadt csoport lezárta a hidat, majd a körúton megindult az Oktogon felé, onnan pedig az Andrássy úton a Hősök tere és a Lendvay utcai Fidesz-székház felé.

Itt rendőrsorfal várta a tüntetőket, ki is alakult némi dulakodás. A sorfalat is áttörték néhány percre, ekkor ketten felmásztak a pártszákház teraszára, és EU-s zászlót lengettek. A rendőrök azonban hamarosan kiszorították a demonstrálókat az utcából.

Ők vezették vissza a tömeg egy részét az Oktogonra
photo_camera Ők vezették vissza a tömeg egy részét az Oktogonra Fotó: Urfi Péter

Ezután néhányan visszaindultak az Oktogon felé, mások a Kossuth térre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.