Feloszlott a tüntető tömeg a Fidesz-székháznál

Délután néhány száz ember gyülekezett a Kossuth téren, hogy tüntessenek a túlóratörvény ellen. A térről Tordai Bence, a Párbeszéd képviselőjének felszólítására a tömeg elindult a Margit hídra. A közben kb. 1000 fősre duzzadt csoport lezárta a hidat, majd a körúton megindult az Oktogon felé, onnan pedig az Andrássy úton a Hősök tere és a Lendvay utcai Fidesz-székház felé.

Itt rendőrsorfal várta a tüntetőket, ki is alakult némi dulakodás. A sorfalat is áttörték néhány percre, ekkor ketten felmásztak a pártszákház teraszára, és EU-s zászlót lengettek. A rendőrök azonban hamarosan kiszorították a demonstrálókat az utcából.

Ők vezették vissza a tömeg egy részét az OktogonraFotó: Urfi Péter

Ezután néhányan visszaindultak az Oktogon felé, mások a Kossuth térre.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.