Rekordtámogatást kaptak a multicégek idén Magyarországon

gazdaság
2018 december 12., 05:58
comments 116

Rekordév volt 2018 az egyedi kormánydöntésekkel megítélt támogatásokban, írja az Mfor.hu. Az összesítés szerint december 11-ig a kormány összesen 86,5 milliárd forint támogatás kiosztásáról döntött. Ezekkel a Magyarországon beruházást tervező, főleg multinacionális nagyállalatok projektjeit támogatták.

Néhány adat:

  • 2010 óta 346 milliárd forinttal támogatta az Orbán-kormány a cégeket, ebből 45 ezer munkahelyet hoztak létre.
  • Idén 8761 állást hoztak létre, ez rekord.
  • Igaz, új munkahelyenként az egyik legdrágább év volt: a kormány 9,8 millió forintot fizetett egyetlen munkahelyért, ennél csak 2016-ban volt magasabb ez a szám, akkor 11 millió forint jutott egy munkahelyre.

A legtöbb támogatást a debreceni BMW-gyár kapta, 12,3 milliárd forintot. 8,1-8,1 milliárd jutott a koreai SK Battery Hungary Kft.-nek és a Zoltek Vegyipari Zrt.-nek. További adatok az mfor.hu cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.