Trump szerint az emberek fellázadnak, ha eltávolítják őt a hivatalából

külföld
2018 december 12., 05:26
comments 74
photo_camera Fotó: MICHAEL REYNOLDS/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump szerint az emberek „fellázadnának”, ha alkotmányos eljárás keretében eltávolítanák őt az elnöki hivatalból. Erről a Reutersnek beszélt.

Összességében egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Robert Mueller különleges ügyész vizsgálatának végén el akarnák távolítani őt.

„Nehéz eltávolítani valakit, aki semmi rosszat nem csinált, és aki országunk történetében a legvirágzóbb gazdaságot teremtette meg” - mondta. Az orosz kapcsolatokat vizsgálatáról azt mondta,  „pitiáner dolgok ezek”.

Volt ügyvédjére, Michael Cohenra utalva - akire pénteken kért az ügyész több évig tartó börtönbüntetést - Trump megjegyezte: ha Cohen hallgatási pénz kifizetésével meg is sértett bármilyen törvényt, az az ő baja. „Michael Cohen ügyvéd, feltételezem, tudja, mit csinál. Remélem, tudta is. Az ügyvédeim azt mondják, minden rendben volt”, de fontosnak tartotta hozzátenni, hogy volt ügyvédje nem kampánypénzből fizette ki azt a pénzt, amelyet két nőnek adott állítólag azért, hogy hallgassanak a Trumphoz fűződő kalandjukról. 

Az újságírók kérdezték az elnököt Dzsamál Hasogdzsi, szaúdi újságíró meggyilkolásáról és arról, hogy szerinte vajon Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökösnek volt-e köze hozzá, ám Trump közölte: nem kíván ezzel foglalkozni. „Annyit mondhatok, hogy ő (Szalmán herceg) azt állítja, hogy nem volt köze hozzá, egyesek azt mondják, hogy nem volt köze hozzá, mások pedig azt állítják, hogy volt köze.” 

Trump „reméli, nem hozakodnak elő azzal, hogy további lépéseket tegyen Szaúd-Arábia ellen, hiszen azzal a szaúdi pénz Oroszországba és Kínába vándorolna és több százezer amerikai munkahely is veszélybe kerülne”.

Azt mondta, ő és kormányzata kiáll Szaúd-Arábia mellett és ez a trónörökös melletti kiállást is jelenti. Rijádot nagyon jó szövetségesnek nevezte.  (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.