A francia kormány a strasbourgi merénylet miatt arra kéri a sárga mellényeseket, hogy ne tüntessenek szombaton

külföld
2018 december 13., 07:33
comments 54

A francia kormány egyelőre nem tiltja be a sárgamellényesek szombatra hirdetett tüntetéseit, de a strasbourgi merénylet miatt arra kéri a tiltakozókat, legyenek belátók, és inkább ne vonuljanak utcára - közölte csütörtökön Benjamin Griveaux kormányszóvivő. Szerinte könnyű lenne betiltani a demonstrációkat, de az úgysem gátolná meg azokat, akik törni-zúzni akarnak, hogy az utcára menjenek.

Griveaux szerint „tekintettel kellene lenni arra, hogy a biztonsági erők tagjai milyen igénybevételnek voltak kitéve az elmúlt hetekben, amit csak tetéztek a Strasbourgban történtek”.

„Jobb lenne, ha most hétvégén mindenki egy könnyed szombati napot tölthetne el azzal, amit ilyenkor az évvégi családi ünnepeket megelőzően tenni szeretne, ahelyett, hogy ezt a napot is az utcán töltik, újra munkát adva a rendvédelemnek”- mondta a szóvivő.

Közzétették a fotót

link Forrás

A francia rendőrség szerdán közzétette a strasbourgi lövöldözés szökésben lévő elkövetőjének a körözési fotóját és személyleírását.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő a dpa német hírügynökség szerint észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított Allah akbart kiáltott a kedd esti merénylet elkövetésekor egy karácsonyi vásár közelében. A támadónál kézifegyver és kés volt, ezekkel támadt rá az emberekre. A lövöldözésben tizenketten sebesültek meg, közülük hatan válságos állapotban vannak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.