A polgárok segítségét kéri a francia rendőrség a strasbourgi merénylő elfogásához

külföld
2018 december 13., 12:25
comments 43

Felhívásban kérte a polgárok segítségét a strasbourgi merénylő felkutatásában a francia rendőrség. Felhívásukban ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy Chérif Chekatt nagyon veszélyes, ezért senki se közelítse meg.

A 29 éves merénylő kedden kezdett lövöldözni a strasbourgi karácsonyi vásárban. A támadásban hárman a helyszínen életüket vesztették, egy embert csak gépek tartanak életben, 12-en megsebesültek.

A francia és a német hatóságok kedd óta a határ mindkét oldalán hajtóvadászatot indítottak, több száz rendőr, csendőr, katona keresi a terroristát.

Chekatt korábban Franciaországban és Németországban is ült már börtönben. Német sajtójelentések szerint a támadás előtt nem sokkal Németországból kapott hívást. Ezt ugyan nem vette fel, de a nyomozók így is próbálják kideríteni, hogy ki hívhatta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.