A rendőrség 480 méternyi kordont halmozott fel a Szalay utca sarkán, lezárhatják a Kossuth teret

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Négy zöld teherautóra pakolva rengeteg fém kordonelemet szállított a rendőrség a Kossuth tér sarkára. A teherkocsik vezetőfülkéiben civil ruhás férfiak várakoztak, amikor ott jártam. 

Megszólítottam két rendőrt, akik annyit árultak el, hogy nemsokára még sok további kordon érkezik a térre. A kérdésemre azt mondták, hogy még nem kaptak parancsot a tér körbekordonozására, de felkészülnek minden eshetőségre.

Az autók körbejárása közben megszámoltam, hogy platónként 30 darab, vagyis összesen 120 kétrészes kordonelem vár a sarkon. Mivel egy rész szélessége durván 2 méter, az eddig felhalmozott mennyiséggel összesen  480 méter hosszú blokádot tudnának építeni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.