Arcfelismerővel keresték Taylor Swift zaklatóit az énekesnő koncertjén

A 29 születésnapját épp csütörtökön ünneplő Taylow Swift májusi Los Angeles-i koncertjén arcfelismerővel keresték a rajongók között az énekesnő zaklatóit és kukkolóit, akik már szerepelnek a rendőrség adatbázisában. A rendőrség egyébként több száz ilyen emberről tud. Egyiküket nem rég tartóztatták le, ő 2016 óta írt leveleket az énekesnőnek arról, hogy meg fogja erőszakolni, aztán megöli.

A probléma csak az, hogy senki nem szólt a rajongóknak arról, hogy kamerázzák őket, és az arcukat elemzi egy szoftver.

A Los Angeles-i koncerthelyszínen egy kis fülkét állítottak fel, ahol a rajongók nézhették, ahogy az énekesnő próbál a koncertre, ebben a fülkében volt a kamera, ami képet készített a benn ülőkről, erre azonban semmilyen tájékoztató nem hívta fel a figyelmet.

A Guardian szerint azonban Swift jogilag ezt megteheti, a saját koncertjein nem kell értesítenie a rajongókat, hogy mikor készül felvétel róluk. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.