Életét vesztette két amerikai munkás a Déli-sarkon

Két amerikai technikus vesztette életét a Déli-sarkon, írja a Guardian a National Science Foundation jelentésére hivatkozva. A két amerikai a McMurdo kutatóállomás tűzoltórendszerén dolgozott a Ross-szigeten. A két eszméletét vesztett technikusra egy helikopter pilótája talált rá, aki azért szállt le, mert füstöt látott gomolyogni az épületből.

A két technikust kimenekítették az épületből és megkezdték az újraélesztésüket, de egyiküket már a helyszínen, a másikat a kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

A két technikus a kutatóállomás generátorának épületében dolgozott, ez biztosítja a kutatóállomás rádióadójának áramellátását. Mindketten egy virginiai cég, a PAE alkalmazottai voltak, ez látja el az amerikai kutatócsoport logisztikai feladatait. Az NSF, ami a kutatómunkát menedzseli, nem hozta nyilvánosságra az áldozatok adatait. Mint írták, halálukat vizsgálják, a vizsgálat eredményeit pedig egy, az alapítvány által felállított bizottság is áttekinti majd. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.