Életét vesztette két amerikai munkás a Déli-sarkon

Két amerikai technikus vesztette életét a Déli-sarkon, írja a Guardian a National Science Foundation jelentésére hivatkozva. A két amerikai a McMurdo kutatóállomás tűzoltórendszerén dolgozott a Ross-szigeten. A két eszméletét vesztett technikusra egy helikopter pilótája talált rá, aki azért szállt le, mert füstöt látott gomolyogni az épületből.

A két technikust kimenekítették az épületből és megkezdték az újraélesztésüket, de egyiküket már a helyszínen, a másikat a kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

A két technikus a kutatóállomás generátorának épületében dolgozott, ez biztosítja a kutatóállomás rádióadójának áramellátását. Mindketten egy virginiai cég, a PAE alkalmazottai voltak, ez látja el az amerikai kutatócsoport logisztikai feladatait. Az NSF, ami a kutatómunkát menedzseli, nem hozta nyilvánosságra az áldozatok adatait. Mint írták, halálukat vizsgálják, a vizsgálat eredményeit pedig egy, az alapítvány által felállított bizottság is áttekinti majd. (Via The Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.