Öngyilkosság, hogy nem fokozzuk a klímaváltozás elleni küzdelmet

"Nem csupán erkölcstelen, egyenesen öngyilkos", ha a világ nem hajlandó fokozni a globális klímaváltozás elleni küzdelmet, jelentette ki Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára, aki visszautazott Lengyelországba, hogy személyesen próbálja kijárni, hogy a klímacsúcs jusson valamire.

A csúcstalálkozón az Egyesült Államok még azt is megakadályozta, hogy a résztvevők közös nyilatkozatban ismerjék el az ENSZ kormányközi klímatestületének legfrissebb megállapításait, melyek szerint mindössze egy évtizedünk maradt arra, hogy drasztikusan csökkentsük a szénszármazékok használatát, ezzel végre csökkentve a még mindig növekvő széndioxid-kibocsátást.

A tudomány jelen állása szerint ha nem változtatunk sürgősen, már a mi életünkben katasztrofális következményei lesznek a klímaváltozásnak. Egy friss kutatás szerint már 2030-ra hárommillió éve nem látott mértékben felmelegedhet a bolygó - hárommillió éve a Föld teljesen jégmentes volt, az óceánok szintje pedig 18 méterrel haladta meg a mostanit.

Azt, hogy Guterres végső kétségbeesésében visszautazott a klímacsúcsra, a megfigyelők rossz jelnek tartják. Ez szerintük arra utal, hogy az elmúlt napokban semmilyen előrelépés nem történt a csúcstalálkozón.

"Ha veszni hagyjuk ezt a lehetőséget, az tönkreteheti utolsó esélyünket a felmelegedés megfékezésére" - mondta Guterres. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.