„Ráuntam az emberhúsra”: így adta fel magát a rendőrségen a dél-afrikai kannibál

Két dél-afrikai férfi életfogytig tartó börtönbüntetést kapott egy gyilkosságért, amit kannibalizmus követett. A 33 éves  Nino Mbathát és a 32 éves Lungisani Magubanét egy 24 éves nő megöléséért ítélték el.

Mbatha egy „hagyományos gyógyító” KwaZulu-Natal tartományban, Estcourt városban, és amikor feladta magát a rendőrségen, a nála lévő zsákban egy emberi kéz és egy láb volt. A rendőröknek azt mondta: Belefáradtam abba, hogy emberhúst eszem.

A rendőrök nem hittek neki, amíg el nem vezette őket egy házhoz, ahol további testrészek voltak. 

Dél-Afrikában nincs külön törvény a kannibalizmusra, de tilos megcsonkítani egy holttestet, és senki sem tarthat magánál emberi szöveteket. Az ügyben több más embert is letartóztattak. A bírósági tárgyalás helyszíne előtt helyiek dühös csoportja tüntetett. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.