„Ráuntam az emberhúsra”: így adta fel magát a rendőrségen a dél-afrikai kannibál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két dél-afrikai férfi életfogytig tartó börtönbüntetést kapott egy gyilkosságért, amit kannibalizmus követett. A 33 éves  Nino Mbathát és a 32 éves Lungisani Magubanét egy 24 éves nő megöléséért ítélték el.

Mbatha egy „hagyományos gyógyító” KwaZulu-Natal tartományban, Estcourt városban, és amikor feladta magát a rendőrségen, a nála lévő zsákban egy emberi kéz és egy láb volt. A rendőröknek azt mondta: Belefáradtam abba, hogy emberhúst eszem.

A rendőrök nem hittek neki, amíg el nem vezette őket egy házhoz, ahol további testrészek voltak. 

Dél-Afrikában nincs külön törvény a kannibalizmusra, de tilos megcsonkítani egy holttestet, és senki sem tarthat magánál emberi szöveteket. Az ügyben több más embert is letartóztattak. A bírósági tárgyalás helyszíne előtt helyiek dühös csoportja tüntetett. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.