Így tiltakozik a rabszolgatörvény ellen Tímea, aspeni olvasónk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tímea, Aspenből ezzel a fotóval fejezi ki szolidaritását a fagyos budapesti utcákon tüntetőkkel: a dermesztő hideggel és a térdig érő hóval dacolva, szemét kitakarva, azonosító szám nélkül, falatanyi hogyishívjákban pózol. Az üzenet világos.

A Colorado állambeli Aspen az Egyesült Államok legnépszerűbb síparadicsoma. A Sziklás-hegységben, 2400 méteres magasságban megbúvó, mindössze hétezer fős, festői kistelepülés egyszersmind az USA (és így a világ) egyik legdrágább környéke is, már ami az ingatlanárakat illeti. A falu fölé magasodó 3411 méteres Aspen-hegy térségében összesen 72 sípálya van, 8 felvonóval.

A sípályáktól alig 1-2 kilométernyire, Woody Creek településen, egy erődítményszerű ranchon élt Hunter S. Thompson író, újságíró, és itt lett öngyilkos 2005 februárjában, saját lőfegyverével. Hamvait – végakartának megfelelően – negyvenhét méter magas torony tetejéről, ágyúból lőtték ki.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.