Így tiltakozik a rabszolgatörvény ellen Tímea, aspeni olvasónk

2018 december 14., péntek 19:00
414

Tímea, Aspenből ezzel a fotóval fejezi ki szolidaritását a fagyos budapesti utcákon tüntetőkkel: a dermesztő hideggel és a térdig érő hóval dacolva, szemét kitakarva, azonosító szám nélkül, falatanyi hogyishívjákban pózol. Az üzenet világos.

A Colorado állambeli Aspen az Egyesült Államok legnépszerűbb síparadicsoma. A Sziklás-hegységben, 2400 méteres magasságban megbúvó, mindössze hétezer fős, festői kistelepülés egyszersmind az USA (és így a világ) egyik legdrágább környéke is, már ami az ingatlanárakat illeti. A falu fölé magasodó 3411 méteres Aspen-hegy térségében összesen 72 sípálya van, 8 felvonóval.

A sípályáktól alig 1-2 kilométernyire, Woody Creek településen, egy erődítményszerű ranchon élt Hunter S. Thompson író, újságíró, és itt lett öngyilkos 2005 februárjában, saját lőfegyverével. Hamvait – végakartának megfelelően – negyvenhét méter magas torony tetejéről, ágyúból lőtték ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt