Olyan durva szexuális vicceket sütött el a CBS férfisztárja, hogy titokban 9,5 millió dollárt fizettek a színésznőnek

media
2018 december 14., 06:06
comments 208
photo_camera Eliza Dushku Fotó: Scott Eisen/AFP

Újabb botrányos ügyet tárt fel az a belső vizsgálat, amit azután indítottak az amerikai CBS tévécsatornánál, hogy több női alkalmazottja is zaklatás miatt jelentette fel Les Moonves-t, a médiacég vezérigazgatóját. Az eset a CBS szerint jól mutatja, hogy mindeddig milyen rosszul intézték az ilyen típusú panaszokat.

Eliza Dushku színésznő, a Buffy, a vámpírvadász sztárja 2017-ben szerződött le 3 epizódra a CBS induló sorozatába, a nagy sikernek bizonyult Bullba. Elég fontos szerepet kapott, azzal a plusz ígérettel, hogy a karakterét fokozatosan főszereplővé fogják átírni. A munka jól indult, ám Dushku hamar igen kényelmetlenül kezdte érezni magát, a sorozat sztárja, a címszereplőt alakító, az NCIS-ből ismerős Michael Weatherly ugyanis egymás után sütött el erősen szexuális tartalmú, kéretlen vicceket a rovására a teljes stáb előtt.

A nő a számára kényelmetlen megjegyzések miatt hamarosan elbeszélgetett a férfisztárral. Ezek után a színésznőt a korábbi ígéretek ellenére gyorsan kiírták a sorozatból. Miután a felháborodott Dushku ügyvédet fogadott, és a CBS látta, hogy akár perre is kerülhet a sor, az ügyvédeikkel átnézették az összes, a stúdióban felvett anyagot. Bevallottan azzal a céllal, hogy olyan, Dushkura terhelő jeleneteket találjanak, amikkel hiteltelenné lehet tenni a bíróság előtt, mivel olyan információik voltak, hogy Dushku többször káromkodott forgatás közben. Ehelyett az derült ki a videókból, hogy Dushku nemhogy mindenben igazat mondott, de Weatherly az általa bepanaszolt eseteken kívül is mondott olyanokat, amik a csatorna által fizetett jogászok szerint is abszolúte perképesek voltak. A CBS ennek hatására egyezett meg végül az igen komoly, közel 10 millió dolláros összegben.

Hogy konkrétan milyen beszólásokról volt szó?

Weatherly a sorozatban eleve egy beszólós-flörtölős fickót játszott, de felvételen kívül is olyan megjegyzéseket tett, mintha szerepben lenne.

Egy alkalommal a Dushku által játszott karakternek fel kellett tartania 3 ujját, mire a férfisztár a teljes stáb előtt olyan hármas szexre tett utalást, amiben ő és a színésznő is részt venne. Egy stábtag ezek után megjegyezte, hogy ő is szívesen részt venne a buliban. Egy másik jelenet forgatása közben eredetileg azt kellett volna mondania, hogy “Hölgyem, szálljon be az ablaktalan furgonomba”, de mivel nem tetszett neki a mondat, a még nem forgó kamera előtt azzal kezdett viccelődnie, hogy a nő szálljon be a “nemi erőszakoló furgonba”, ami televan szexuális segédeszközökkel. Máskor a stáb füle hallatára az “Itt jönnek a Lábak” megjegyzéssel kommentálta Dushku érkezését. Megint máskor arról beszélt, hogy legszívesebben a térdére fektetné és elfenekelné a színésznőt.

Amikor az ügyben a New York Times megkereste, Weatherly bocsánatot kért a színésznőről, de tagadta, hogy ő rúgatta volna ki.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.