Orbán nyáron azt mondta, az év végén sajtótájékoztatón szívesen válaszol a kérdésekre, a MÚOSZ most szólt, hogy megszervezné

POLITIKA
2018 december 14., 11:16
comments 134

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége viccelődő közleményt adott ki, amiben emlékeztetnek arra, hogy Orbán Viktor a nyáron azt ígérte, hogy egy év végi sajtótájékoztatón válaszol a tőle egyébként majdnem mindig elzárt újságírók kérdéseire. Azt mondta: „Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre.”

Ha ez a szándék még mindig fönnáll, a MÚOSZ, mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete, örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez – közölték.

„Bízunk benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához” – írják.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Néhány napja az RTL Híradó is hiába érdeklődött Orbán ígérete felől. A miniszterelnök hosszú évek óta nem válaszol valódi kérdésekre, interjúk vele csak a kormánypárti médiában jelennek meg. Kérdezni csak a külföldi sajtótájékoztatókon lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.