Orbán nyáron azt mondta, az év végén sajtótájékoztatón szívesen válaszol a kérdésekre, a MÚOSZ most szólt, hogy megszervezné

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége viccelődő közleményt adott ki, amiben emlékeztetnek arra, hogy Orbán Viktor a nyáron azt ígérte, hogy egy év végi sajtótájékoztatón válaszol a tőle egyébként majdnem mindig elzárt újságírók kérdéseire. Azt mondta: „Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre.”

Ha ez a szándék még mindig fönnáll, a MÚOSZ, mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete, örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez – közölték.

„Bízunk benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához” – írják.

Fotó: Halász Júlia/444

Néhány napja az RTL Híradó is hiába érdeklődött Orbán ígérete felől. A miniszterelnök hosszú évek óta nem válaszol valódi kérdésekre, interjúk vele csak a kormánypárti médiában jelennek meg. Kérdezni csak a külföldi sajtótájékoztatókon lehet.