Trump korábbi ügyvédje szerint az elnök hazudik a nők lefizetéséről

Korábbi ügyvédje, Michael Cohen pénteken azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy nem mond igazat. 

Cohen először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy hároméves börtönbüntetésre ítélték, amit 2019 márciusában kell megkezdenie. Az ABC-nek adott interjújában arról beszélt, vége annak, hogy lojális az elnökkel, majd cáfolta Donald Trump előző napi állításait. 

Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédjeFotó: Craig Ruttle/AP

Az elnök ugyanis - egy nappal Cohen elítélése után - a Twitteren azt írta, soha nem adott utasítást volt ügyvédjének arra, hogy hallgatásukért fizessen pénzt két nőnek, akik azt állították hogy évekkel korábban viszonyuk volt Trumppal. Az elnök ezt a Fox-nak adott interjújában is megerősítette.

De Cohen szerint Donald Trump nem csak tudott a kifizetésekről, hanem ő adta arra az utasítást. Elmondta, hogy Trump vállalatbirodalmában semmi nem történhetett a későbbi elnök tudta nélkül. Az újságíró kérdésére, hogy vajon miért kellene most hinni neki, amikor korábban rajongott Trumpért, Cohen azzal válaszolt: mert Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője szerint mindaz, amit a nyomozóknak is elmondott, hitelt érdemlő.

Cohen igennel válaszolt az ABC újságírójának arra a kérdésére, vajon Trump még mindig hazudik-e. Cohen szerint  senki nem hisz az elnök  védekezéseinek. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.