Trump korábbi ügyvédje szerint az elnök hazudik a nők lefizetéséről

külföld
2018 december 14., 20:55
comments 122

Korábbi ügyvédje, Michael Cohen pénteken azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy nem mond igazat. 

Cohen először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy hároméves börtönbüntetésre ítélték, amit 2019 márciusában kell megkezdenie. Az ABC-nek adott interjújában arról beszélt, vége annak, hogy lojális az elnökkel, majd cáfolta Donald Trump előző napi állításait. 

Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédje 2018. december 12-én.
photo_camera Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédje Fotó: Craig Ruttle/AP

Az elnök ugyanis - egy nappal Cohen elítélése után - a Twitteren azt írta, soha nem adott utasítást volt ügyvédjének arra, hogy hallgatásukért fizessen pénzt két nőnek, akik azt állították hogy évekkel korábban viszonyuk volt Trumppal. Az elnök ezt a Fox-nak adott interjújában is megerősítette.

De Cohen szerint Donald Trump nem csak tudott a kifizetésekről, hanem ő adta arra az utasítást. Elmondta, hogy Trump vállalatbirodalmában semmi nem történhetett a későbbi elnök tudta nélkül. Az újságíró kérdésére, hogy vajon miért kellene most hinni neki, amikor korábban rajongott Trumpért, Cohen azzal válaszolt: mert Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője szerint mindaz, amit a nyomozóknak is elmondott, hitelt érdemlő.

Cohen igennel válaszolt az ABC újságírójának arra a kérdésére, vajon Trump még mindig hazudik-e. Cohen szerint  senki nem hisz az elnök  védekezéseinek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.