Trump korábbi ügyvédje szerint az elnök hazudik a nők lefizetéséről

2018 december 14., péntek 20:55
123

Korábbi ügyvédje, Michael Cohen pénteken azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy nem mond igazat. 

Cohen először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy hároméves börtönbüntetésre ítélték, amit 2019 márciusában kell megkezdenie. Az ABC-nek adott interjújában arról beszélt, vége annak, hogy lojális az elnökkel, majd cáfolta Donald Trump előző napi állításait. 

Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédje Fotó: Craig Ruttle/AP

Az elnök ugyanis - egy nappal Cohen elítélése után - a Twitteren azt írta, soha nem adott utasítást volt ügyvédjének arra, hogy hallgatásukért fizessen pénzt két nőnek, akik azt állították hogy évekkel korábban viszonyuk volt Trumppal. Az elnök ezt a Fox-nak adott interjújában is megerősítette.

De Cohen szerint Donald Trump nem csak tudott a kifizetésekről, hanem ő adta arra az utasítást. Elmondta, hogy Trump vállalatbirodalmában semmi nem történhetett a későbbi elnök tudta nélkül. Az újságíró kérdésére, hogy vajon miért kellene most hinni neki, amikor korábban rajongott Trumpért, Cohen azzal válaszolt: mert Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője szerint mindaz, amit a nyomozóknak is elmondott, hitelt érdemlő.

Cohen igennel válaszolt az ABC újságírójának arra a kérdésére, vajon Trump még mindig hazudik-e. Cohen szerint  senki nem hisz az elnök  védekezéseinek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt