Adócsalással vádolják Shakirát

A spanyol ügyészség szerint a kolumbiai énekesnő 14,5 millió eurónyi bevétele után nem fizetett be adót, mivel éveken át azt állította, hogy a Bahamákon él, holott már akkor életvitelszerűen Katalóniában tartózkodott. Shakira papíron 2015-ben költözött át Barcelonába, ahol együtt él az FC Barcelona játékosával, Gerard Piquével, és két gyermekükkel. 

Fotó: LUIS CHARRIS/AFP

De az ügyészség szerint már 2012-től életvitelszerűen a városban élt, csak rövid időre, fellépésekre utazott csak el Spanyolországból, viszont az ebben az időszakban szerzett bevételei után nem fizetett adót. Most majd a bíróságon múlik, hogy megállapítsák, mennyire megalapozott az ügyészség vádja. 

Shakira képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni a híreket. Shakira tavaly felbukkant a Paradise Papers néven ismertté vált kiszivárogtatott anyagban, melyben a bahamai offshore-számlák tulajdonosai közül kerültek sokan nyilvánosságra. 

Akkor ügyvédje azt közölte a lapokkal, hogy az énekesnő karrierje során számos helyen élt, és mindig betartotta az adott hely törvényeit. (AP)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.