Adócsalással vádolják Shakirát

A spanyol ügyészség szerint a kolumbiai énekesnő 14,5 millió eurónyi bevétele után nem fizetett be adót, mivel éveken át azt állította, hogy a Bahamákon él, holott már akkor életvitelszerűen Katalóniában tartózkodott. Shakira papíron 2015-ben költözött át Barcelonába, ahol együtt él az FC Barcelona játékosával, Gerard Piquével, és két gyermekükkel. 

Fotó: LUIS CHARRIS/AFP

De az ügyészség szerint már 2012-től életvitelszerűen a városban élt, csak rövid időre, fellépésekre utazott csak el Spanyolországból, viszont az ebben az időszakban szerzett bevételei után nem fizetett adót. Most majd a bíróságon múlik, hogy megállapítsák, mennyire megalapozott az ügyészség vádja. 

Shakira képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni a híreket. Shakira tavaly felbukkant a Paradise Papers néven ismertté vált kiszivárogtatott anyagban, melyben a bahamai offshore-számlák tulajdonosai közül kerültek sokan nyilvánosságra. 

Akkor ügyvédje azt közölte a lapokkal, hogy az énekesnő karrierje során számos helyen élt, és mindig betartotta az adott hely törvényeit. (AP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.