Adócsalással vádolják Shakirát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A spanyol ügyészség szerint a kolumbiai énekesnő 14,5 millió eurónyi bevétele után nem fizetett be adót, mivel éveken át azt állította, hogy a Bahamákon él, holott már akkor életvitelszerűen Katalóniában tartózkodott. Shakira papíron 2015-ben költözött át Barcelonába, ahol együtt él az FC Barcelona játékosával, Gerard Piquével, és két gyermekükkel. 

Fotó: LUIS CHARRIS/AFP

De az ügyészség szerint már 2012-től életvitelszerűen a városban élt, csak rövid időre, fellépésekre utazott csak el Spanyolországból, viszont az ebben az időszakban szerzett bevételei után nem fizetett adót. Most majd a bíróságon múlik, hogy megállapítsák, mennyire megalapozott az ügyészség vádja. 

Shakira képviselői egyelőre nem kívánták kommentálni a híreket. Shakira tavaly felbukkant a Paradise Papers néven ismertté vált kiszivárogtatott anyagban, melyben a bahamai offshore-számlák tulajdonosai közül kerültek sokan nyilvánosságra. 

Akkor ügyvédje azt közölte a lapokkal, hogy az énekesnő karrierje során számos helyen élt, és mindig betartotta az adott hely törvényeit. (AP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.