Az őrizetbe vett Donáth Anna füstbombával kezében üzente meg a hatalomnak, hogy nem fél

politika
2018 december 16., 16:40
comments 91

A vasárnapi tüntetés utolsó beszédét Donáth Anna, a Momentum alelnöke mondta el. Donáth Anna volt az, akit csütörtök este a Kossuth téren földre tepertek majd bevittek a rendőrök csak azért, mert magasba tartott egy lila füstöt eresztő füstbombát. Donáth Anna vasárnap este többek közt arról beszélt, hogy 

nem azok a rendőrök az ellenségei, akik földre teperték, és őrizetbe vették, hanem a hatalom, amely kiszipolyozza és kiszolgáltatott helyzetbe hozza saját rendőrségét is.Beszéde végén ugyanolyan lila füstbombát emelt feje fölé, mint három nappal korábban a Parlament előtt. A tömegben erre hirtelen több füstbomba gyúlt, a tüntetés így elég látványos képekkel ért véget. 

link Forrás
photo_camera Fotó: Horváth Bence/444

A momentumosok a tüntetés végével az MTVA Kunigunda útján álló épületegyüttese felé vették az irányt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.